Rendeltetése:

A készülék alaprendeltetése, hogy MÁV állomásokon, megállóhelyeken az utasforgalmi területeken elhelyezve segélyhívási és/vagy információkérési lehetőséget biztosítson a MÁV GSM-R hálózatán keresztül.

Működése:

A berendezés GSM-R hálózaton történő kétirányú beszédátvitelt biztosít, segítségével vészhívások (esetleg információkérő hívások) bonyolíthatók le. A vészhívó berendezésről hívás indítás egy vagy két nyomógomb segítségével történhet. Mindkét nyomógombhoz külön-külön eltárolt hívószám tartozik. A hívószám berendezésbe programozása SMS-el történik. Hívás indításakor a berendezés „nyugtató szöveget” játszik le a kezelőnek.

A GSM-R hálózat regisztrált készülékéről a GSM-R VH berendezés hívószámára indított hívást a készülék az első csengetésre megválaszolja és beszédkapcsolatot a hangfrekvenciás ki- és bemenetére kapcsolja. A gerjedésmentességet DSP megoldás („handsfree”) garantálja.

Abban az esetben, ha a hívó a beszédkapcsolat bontását kezdeményezi, akkor a GSM-R VH berendezés is elbontja a kapcsolatot és nyugalmi helyzetbe kerül. Minden be- vagy kimenő hívásnál, a hívás felépítést követően a GSM-R berendezésben 5 perces időzítés indul, ami, ha lejár, akkor a berendezés automatikusan elbontja a kapcsolatot.

Elhelyezés:

A GSMR-VH berendezés a SYS-TRONIX Kft által fejlesztett és gyártott SysO2 típusú vandálbiztos kültéri oszlopban került elhelyezésre.

Valamennyi kezelőszerv (nyomógomb, mikrofon-nyílás) az átlagos testmagasságú kezelőhöz viszonyított optimális magasságban található.

Az oszlop hátoldalán elhelyezkedő szerelőablak speciális kulccsal zárható az illetéktelen hozzáférés megakadályozása céljából.

A szerelőablak illetéktelen felfeszítése esetén a beépített szabotázs-érzékelő jelének hatására a berendezés riasztó jelzést küld az operátori hívószámra.

Műszaki adatok:

  • Oszlop anyaga:                           festett acéllemez
  • Oszlop méretei:                          2005x262x112 mm
  • Oszlop színe:                            RAL3001 szignál vörös
  • Tápfeszültsége:                          230VAC
Választható opciók:
  • normál acéllemez helyett korrozióálló acéllemez (KO33) szerkezet
  • 1 v. 2 hívógomb azonos vagy különböző magasságban elhelyezve (kerekesszékes kezelés)
  • beépített LED-es oszlopvilágítás a kezelőfelület megvilágítására
  • oszlop színének és feliratozásának egyedi igények szerinti elkészítése