A MAVOX rendszer leváltására fejlesztettük ki a TRONIX ipari hangostelefon rendszert. Ez a rendszer korszerű alkatrészbázison kialakított, ipari számítógéppel vezérelt kommunikációs rendszer, amely egyszerre alkalmas a meglevő MAVOX rendszer EKB típusú bemondóinak kiszolgálására illetve az új típusú korszerű bemondók (TBA, TBK, URH-rádió) működtetésére is.

A rendszer elemei

A rendszer két, egymástól jól elkülöníthető részből áll : a központból és a technológiá-ba kihelyezett részből.

A központ elemei a rendszer méretétől függően egy vagy több rack-szekrényen belül 19”-os kártyarekeszekben helyezkednek el:

Vezérlő kártyarekesz

A vezérlő kártyarekesz tulajdonképpen egy ipari számítógép, amely kiegészítésként tartalmaz egy I2C illesztőegységet a PC és a kommunikációs kártyarekesz kártyái közötti kapcsolat biztosítására

Kommunikációs kártyarekesz

A kommunikációs kártyarekeszben helyezkednek el a rendszer illesztőkártyái, illetve a kártyák közötti kapcsolatot megvalósító alaplemez.

Erősáramú kártyarekesz

A rendszer és a körzetek tápellátását biztosító tápegységeket, kismegszakítókat, túlfeszültség-védő és zavarszűrő elemeket és a rendszer főkapcsolóját tartalmazza. A rendszer a térhangosítási feladatokat 100V-os teljesítményerősítőkön keresztül látja el. Ezen erősítők, valamint az egyes körzetek bekötési lehetőségeit biztosító kötőterek szintén a központi részbe, a rendszer kiépítettségétől függő méretű és mennyiségű rackszekrényben helyezkednek el.