A  készülék max.  4 db üzemi és 1 db tartalék 100V-os  erősítőből álló erősítő-egység automatikus  hibafigyelésére  és —üzemi erősítő  meghibásodása esetén— a tartalék erősítőre történő átkapcsolásra alkalmas.

A készülék  folyamatosan figyeli, hogy a csatlakoztatott erősítő kap-e indítást. Ennek detektálása  esetén mérést nem  indít illetve  a folyó  mérést max. 30 msec-en belül megszünteti. A készülék a mérést beszédszünetekben folyamatosan végzi.

A vizsgálat  stabil 1 kHz frekvenciájú és 100V-15dB szintű PWM mérőjellel történik. Egy vizsgálat időtartama 1 sec, a vizsgálatok csatornánként 1-2 perc  időközökkel történnek.  Amennyiben   a  fokozat  az   erősítő   bemenetére  kapcsolt   mérőjelnek megfelelő jelet három egymást követő alkalommal nem érzékeli az erősítő kimenetén, hibajelzést  ad,  másrészt –  ha az erősítő egység  tartalék erősítője még szabad – a hibás erősítőre jutó bemeneti jelet és a hozzá tartozó kimeneti pontot automatikusan rákapcsolja a tartalék erősítőre.

Az erősítő-hiba  jelzés egyrészt a készülék előlapján  elhelyezett LED-eken látható, másrészt (erősítőnként 1 db  optocsatolós kimenet)  csatlakozófelületen a felügyelő hangrendszer számára hozzáférhető. A készülék  univerzális,  önállóan vagy  bármilyen hangrendszerben  alkalmazható a rendszer  hardverstruktúrájának és  szoftverének módosítása nélkül.

A  készülék  előlapján elhelyezett  potenciométerek gondosodnak arról, hogy a hiba miatt esetlegesen tartalék  erősítőre kapcsolt  hangszórókör a tartalék  erősítőről is ugyanazzal a hangerővel működjön, mint az eredeti erősítőjéről.

Az  elektronika  EURO-méretű  kártyákon  került  elhelyezésre,  így  19”-os rackben telepíthető. Önálló (hangrendszertől független) alkalmazás esetén IP54 védettségű tokozatban is szállítható.

Műszaki adatok :
  • Mérőcsatornák száma :             4+1
  • Tápfeszültség :                 24VDC
  • Mérőjel
    • frekvenciája :          1 kHz PWM
    • szintje:                100V – 15dB
  • Mérés időtartama :              1000 msec
  • Erősítők kimenete :             100 V hangfrekvencia