Mennyezetre szerelhetõ robbanásbiztos LED lámpák

Örömmel tájékoztatjuk tisztelt partnereinket, hogy a folyamatos termékfejlesztés eredményeként elkészültek legújabb, mennyezetre szerelhetõ kivitelû, robbanásbiztos LED fényforrással szerelt lámpáink.

Ezek a lámpatestek Zóna1 és Zóna2 besorolású robbanásveszélyes térségekben alkalmazható világítótestek, amelyek nagy megbízhatóságuk mellett a fénycsöves világítótesteknél jóval kedvezõbb fénytechnikai paraméterekkel is rendelkeznek (azonos vagy kisebb villamos teljesítményfelvétel mellett jóval nagyobb megvilágítást biztosítanak), emellett áruk is jóval kedvezõbb.

Valamennyi lámpatestünk a legújabb, jelenleg érvényben lévõ, 14/34/EC számú ATEX direktíva szerinti EK Típusvizsgálati Tanúsítvánnyal rendelkezik.

Két változatban készülnek, polikarbonát (PC változat) ill. rozsdamentes (INOX változat) tokozattal, melyek mûszaki megoldása azonos, csak külsõ megjelenésükben különböznek. Különösen jól alkalmazhatók vegyipari körülmények között, hiszen mindkét változatának tokozata korrozió- és vegyszerálló tulajdonságokall rendelkezik.

Az alkalmazott LED fényforrások nagy megbízhatóságú, BRIDGELUX gyártmányok, a nagy fényerõ és kúpszög (120°) mellett alacsony energiafogyasztást és hosszú élettartamot (~50000 üzemóra) garantálnak. A vezérlõ elektronika optimalizálja a LED-ek mûködését és stroboszkóphatás-mentes megvilágítást
biztosít.

Lámpatestjeinknél nincs bemelegedési idõ, és bekapcsolás után azonnal 100%-os fényerõvel világítanak. A moduláris felépítésüknek köszönhetõen az „e” védelmi módú LED-modulok, illetve a mûgyantával kiöntött vezérlõ elektronika, meghibásodás esetén, külön egységként cserélhetõ. A hálózati oldalon jelentkezõ túlfeszültségek ellen, az opcionálisan beépíthetõ, saját fejlsztésû túlfeszültség-levezetõ elektronika biztosítja a védelmet.

A lámpatest korrózióálló (rozsdamentes acél test, ütésálló üveg búra (INOX változat) vagy polikarbonát lámpatest és szintén ütésálló búra (PC változat)), mechanikai kialakítása nagymértékû rázás– és ütésállóságot biztosít. Felszerelése az alap gyártmány esetén függesztéssel lehetséges, de igény esetén egy külön rendelhetõ speciális illesztõelemmel oszlopra vagy falikarra is szerelhetõ. Az univerzális belsõ kialakításnak köszönhetõen, felfûzõs vagy sugaras kiépítésben is telepíthetõ.